TF MbusiNess - шаблон joomla Продвижение

Tajuk

50 Polis Bantuan LAKMNS Tamat Latihan Pengendalian T-Baton

May 11 2017

Home Berita Sarawak 50 Polis Bantuan LAKMNS Tamat Latihan Pengendalian T-Baton

KUCHING: Seramai 50 anggota Polis Bantuan Lembaga Amanah Kebajikan Negeri Sarawak(LKMNS) telah tamat Latihan Asas Pengendalian T-Baton dan Pemakaian Baju Operasi Polis Bantuan di perkarangan Masjid Jamek disini semalam.

 

Latihan Asas Pengendalian T-Baton ini adalah bertujuan memberi pendedahan kepada anggota yang bertugas dalam mempelajari teknik untuk meningkatkan ketahanan fizikal yang tinggi bagi menghadapi tuntutan serta cabaran semasa,cara meminimakan kecederaan terhadap penjenayah semasa melaksanakan tangkapan dengan tangkas dan berkesan di samping penerapan nilai-nilai murni,perubahan sikap yang positif dan mempunyai disiplin yang tinggi bagi memenuhi kehendak pasukan selain dari menggunakan senjata api.

 

Disamping itu,sebagai anggota yang bertugas di bahagian keselamatan,pemakaian pakaian seragam yang kemas dan segak adalah penting dalam mencerminkan identiti kepada sesebuah organisasi,ini kerana pakaian seragam melambangkan keseragaman pasukan keselamatan dan kesiap siagaan anggota yang bertugas.

 

 

Majlis tersebut dirasmikan oleh Ketua Sektor Korporat dan Pengurusan LAKMNS Puan Megawati Julaihi, Ketua Bahagian Keselamatan LAKMNS Haji Anuar Bin Abu Bakar, wakil Komandan PULAPOL Kuching ,DSP Lepi Awan dan wakil Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti(JPJKK) Sarawak ASP Dayang Rahmah Haji Awang Bolhan.-Sarawakiana

 

 

 

Read 9245 times
Rate this item
(0 votes)

About The Author

Super User

Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius.

821 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.